Reading Assistant

Sprijin în citire de neegalat

Reading Assistant este un program de asistare a citirii bazat pe date științifice complexe , care combină tehnologia avansată de recunoaștere a vorbirii cu cele mai recente metode de lectură , pentru a ajuta elevii să capete o dictie si un limbaj fluent.

Reading Assistant presupune ca un profesor virtual "ascultă" un elev atunci cand citește cu voce tare, monitorizând intregul proces pentru a identifica dificultățile și erorile de citire cu care se confruntă elevul. Programul intervine astfel cu asistență atunci când studentul este provocat de un cuvânt.

In plus ,programul calculează automat cuvintele corecte cat si cele gresite pe minut. Fiecare educator știe că elevii trebuie sa beneficieze de practica suplimentara pentru lectură , mai ales atunci când acest proces este combinat cu un feedback imediat din partea unui profesor.

Acest program vine in sprijinul elevilor in incercarea lor de a invata singuri, fara profesor, prin faptul ca le permite acestora sa se corecteze singuri, atunci cand citesc cu voce tare. De asemenea se poate economisi timp pentru profesori prin calcularea automată a cuvintelor corecte pe minut (WCPM), feed-back rapid și accesul imediat la corectie.

Programul urmareste să păstreze elevii motivați și axati pe lectură prin faptul ca ei pot avea acces oricând si oriunde la software. Programul de lectură asistat face ca software-ul sa fie ușor de implementat atat de la școală cat si acasa.

Elevii care folosesc programul Reading Assistant isi pot îmbunătăți singuri nivelul lor de citire cu până la 50 % mai mult decât elevii care primesc instruire in sală de clasă , în aceeași perioadă de timp.

Atunci când un elev are dificultăți în a citi un cuvânt, Asistentul de citire online oferă o indicație vizuală a cuvantului. În cazul în care studentul nu se auto-corecteaza, intervine software-ul prin pronunțarea cuvântului.

Elevii pot vedea propriul progres și pot monitoriza propria îmbunătățire a lecturii.

Modalitățile de utilizare

Reading Assistant este un program revolutionar, care utilizează tehnologia avansată de recunoaștere a vocii pentru a ajuta pe elevi să-si dezvolte abilitatile de citire și comunicare fluentă în limba engleză. Acest program functioneaza ca un adevarat profesor particular, ce are rolul de a ghida si corecta greselile de pronuntie . Programul de citire asistata este disponibil în orice moment al zilei, pentru atâta timp cât aveți nevoie.

Programul parcurge cativa pasi printre care amintim
  • Previzualizarea și citirea unei carti (online) in tăcere
  • Ascultarea unui model de lectură
  • Demararea lecturii asistate
  • Numărarea automata a cuvintelor inregistrate pe minut (WCPM)
  • Înregistrarea elevilor înainte și după exersarea citirii și compararea rezultatelor
  • Înregistrarea Erorilor de pronunție și raportarea lor la sfârșit pentru a fi exersate
  • Înregistrarea erorilor de înțelegere a textului și raportarea lor la sfârșit pentru a fi exersate
  • Înregistrarea progreselor
  • Pentru utilizarea lui nu este nevoie decât de un calculator cu o conexiune bună la Internet și un set de căști.
Pentru mai multe informații despre beneficiile programului Reading Assistant urmăriți tutorialul alăturat sau contactați-ne la telefon 0728 18 18 88